Roti John versi Studio6

Bismillahirrahmanirrahim
Alhamdulillah. Dua beranak baru sudah minum petang. Cuaca mendung di langit Al Nahyan ni, perut jadi lapar. Muiz pula baru bangun tidur. Elok sangat. 
Semalam masa outing beli roti hotdog sbb dah niat awal2 nak buat Roti John kat Warisan Putrajaya. Masih teringat cara adik tu masak roti john tu. Tapi kalau buat sendiri, kena ubah nama sebab dah edit sana sini. Kalau pakai nama sama, dikhuatiri depa kata 'tak sama ponnn!!'. 

Bahan-bahan: 
Roti hotdog
Telur 
Bawang besar
Sosej/ayam/daging
Tomato
Cabbage
Carrot
Timun
Mayonis
Cheese parmesan 
Garam
Pepper/blackpepper
Sos cili

Tatacara masakan: 
Cincang bawang besar, sosej/ayam/daging. Kacau dengan telur, garam dan pepper/blackpepper dlm satu bekas. Dalam bekas lain, cincang sayur-sayuran dan gaul sebati dgn mayonis, jadikan coleslaw. 
Panaskan minyak sedikittttt aje dalam kuali. Curah sedikit campuran telur td dlm kuali, dan telangkupkan roti hotdog yg dah dibelah dua atas telur tadi. Agak2 dah masak, terbalikkan roti dalam 5saat agar kulit roti agak rangup nanti bila dimakan. Angkat dan letak atas piring. Sapukan coleslaw tadi atas roti. Sapukan butter, tabur cheese dan sos.. Voila!! Roti John versi Studio6 siap untuk dimakan. 

Nota: sebelum ni letak nama Roti Bit, rasa x klasik. So update lagi bagi nama Roti John versi studio6. 

Comments

Popular Posts